maanantai 8. helmikuuta 2016

Puhutaanpa säästä

Sanotaan, että englantilaiset rakastavat puhua säästä. Enkä toisaalta ihmettele, säästä riittää puhuttavaa ainakin täällä Walesissa. Säätiedotteet tuntuvat siltä, että ne ovat olemassa vain näön vuoksi ja sään mukainen pukeutuminen on lähinnä myytti kaikkien kansantarujen joukossa. Tästä syystä Walesin sää onkin mielestäni oman puheenaiheensa ansainnut.

Walesin sää kootusti:

Aurinko - näkyy useammin kuin Suomessa koko talvena. Ensimmäinen viikkoni täällä Aberystwythissä oli ihanan aurinkoinen ja lämmin.

Sade - kastelee paljon harvemmin kuin olin kuvitellut. Tihkusadetta esiintyy aina välillä, mutta en sentään muistuta liian kauan kylpyyn unohtunutta rusinaa. Ainakaan vielä.

Tuuli - on kova. Plussaa: pubista asunnolle palatessa on huomattavasti helpompaa kavuta mäkeä ylös vauhtia antavassa myötätuulessa. Miinusta: jos olet juonut yhden Guinnessin liikaa, saattaa vaarana olla itsensä löytäminen Walesin kasvillisuuden seasta kyseisen tuulen edesauttamana.

Myrsky - saattaa yllättää täällä aina välillä, johtuen kovasta tuulesta. Silloin perutaan luennot ja lukittaudutaan neljän seinän sisälle. Aallot on usein niin kovia, että ne pesee rannalla sijaitsevien talojen seiniä ja ovat vähällä viedä ohikulkijan mukanaan. Tässä juttua tämän päiväisestä Imogen nimisestä myrskystä: Walesonline - Storm Imogen sends huge waves

Sää - omaa vaihtelevan mielialan. Aamulenkille lähtiessä sitä ihailee ikkunasta upeaa auringonpaistetta. Kunnes ulos päästyään sitä lopulta herää unestaan saadessaan tihkusateen naamalleen. Viimeistään puolivälissä lenkkiä lisäpuhtia tuo niskaan ryöpsähtänyt raekuuro.

Ilma - on välillä lämmin ja välillä kylmä. Sunnuntaina saattaa tarjeta kaupungilla paitahihasillaan, kun maanantaina jo kulkee ympäriinsä villasukkiin ja paksuimpaan villapaitaan kääriytyneenä.

Pukeutuminen - on suomalaisen hipiälle sopiva silloin kun on kevätkamppeet päällä ja tuulipuku hollilla. Paikallisille se näyttää lähinnä tarkoittavan sitä, että päälle vedetään shortsit ja sandaalit, oli sää mikä hyvänsä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti