lauantai 13. helmikuuta 2016

Devil's Bridge

 Kauan kauan sitten, itse paholainen vieraili Walesissa.

Melko pian matkallaan hän tapasi naisen, joka kertoi Paholaiselle kadottaneensa lehmänsä joen toiselle puolelle. Nainen oli poissa tolaltaan eikä tiennyt miten hän saisi lehmänsä takaisin.

Paholainen lupasi auttaa naista. Hän kertoi naiselle rakentavansa sillan joen ylitse, jotta nainen voisi hakea lehmänsä. Ainut ehto sillan rakentamiselle kuitenkin oli, että ensimmäinen sillan ylittävä elävä olento olisi ikuisesti Paholaisen omaisuutta.

Nainen lupasi hyväksyä ehdon ja he sopivat tapaavansa joen rannalla seuraavana aamuna.

Nainen palasi aamulla joelle mukanaan hänen uskollinen koiransa. Paholainen oli pitänyt lupauksensa ja rakentanut upean sillan naista varten joen ylitse. Nyt olisi siis naisen vuoro lunastaa lupauksensa Paholaiselle.

Nainen lähestyi siltaa koiransa kanssa ja seisahtui sen kupeeseen. Sitten hän kaivoi taskustaan palan leipää ja heitti sen sillan toiselle puolen. Ja hänen uskollinen koiransa ylitti sillan juosten naisen heittämän leivänpalan perään.

Paholainen raivostui huomatessaan, että ensimmäinen hänen siltansa ylittävä elävä olento olikin haiseva karvainen koira. Hän oli niin häpeissään tästä naisen huijauksesta, että tapahtuman jälkeen Paholaista ei enää koskaan nähty Walesissa.

Yllä olevat kuvat ovat Devil's Bridgestä ja siellä virtaavista kauniista vesiputouksista. Jos katsot tarkkaan kuvia sillasta huomaat, että niitä on itseasiassa kolme. Silloista kaikista alimmainen on vanhin ja sen kerrotaan olevan itse Paholaisen rakentama.


3 kommenttia:

  1. Nuo rappusetkin näyttävät vaarallisilta, mutta aivan ihania kuvia. T: äippä

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia. Hengästyin jo rapuja katsellessa. T: LB

    VastaaPoista
  3. Täällä kyllä saa päivittäin hyvää rappus- ja mäkitreeniä! :)

    VastaaPoista