maanantai 11. tammikuuta 2016

Matkan suunnittelu on puoli matkaa

Täällä ollaan yritetty tuumailla olkkarin lattialla nököttävän pinkin matkalaukun kykyä mahduttaa sisäänsä yhden naisen kokonainen irtaimisto 23 kilon painorajalla. Erilaiset post-it lappuset tarrautuvat sukkien pohjiin ja olen tässä myös kovasti pähkäillyt, että jos en ruoki Peteä koko loppuviikkona, olisiko sittenkin mahdollista saada se mahtumaan käsimatkatavaroihini? Kaikesta kaaoksesta ja vaatekasojen keskellä nukkumisesta huolimatta olen innoissani! Koska valmistautuminen ja tämä kaikki muistilappuihin liukastelu on tärkeä osa matkaa, päätin liittää tähän malliesimerkin oman matkani suunnittelusta ja taustatiedoista joita löysin Walesista ja tulevasta asuinkaupungistani Aberystwythistä!
 1. Ensimmäiseksi suosittelen selvittämään oleelliset tiedot matkakohteesta. Kuten, että Aberystwythistä, joka on 13 000 ihmisen kaupunki, löytyy 52 pubia. 
 2. Ilmasto. Pakkaamista helpottaa huomattavista tutustuminen paikalliseen säähän ja vertaamalla sitä Suomen vuodenaikoihin. Esimerkiksi talvi Walesissa muistuttaa erehdyttävästi Suomen kesää. +10 astetta ja sataa. 
 3. Kieli. Mihin ihmeeseen me oikein tarvitsemme vokaaleja? Täysin normaaleja paikannimiä Walesissa ovat esimerkiksi Mwnt, Cwm tai Plwmp. Jos rallienglanti huolettaa, mitenkäs sitten tällaisen 58 kirjaimisen Walesilaisen kaupungin nimen lausuminen:      Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch? Malliesimerkin voit katsoa täältä!
 4. Väestö. Olkoonkin Gerard Butler skottilainen, uskon (toivon) vakaasti (hartaasti) hänenlaistensa ihmisten edustavan myös Walesin nummilla. 
 5. Kulttuuri. Ensimmäisen kohdan 52 pubia taisikin jo täyttää tämän kohdan. Lisättäköön listaan vielä jalkapallo.
 6. Historia. Walesista löytyy 600 linnaa! 6 kommenttia:

 1. Linnoja! Voiko olla mahtavampaa!? Minä mahdun käsimatkatavaroihin, enkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnoja! Täällä on pakko näkyä myös lordeja ja linnan neitoja! :)

   Poista
 2. Hyvää matkaa. Muista, mitä vähemmän mukana sen kevyempi kulkea. Nauti.
  Toivoo: tätisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos täti! :) Kevyempi olisi totisesti ollut kulkea, mutta ylimääräiset villasukat eivät kyllä olleet pahitteeksi! :)

   Poista
 3. Nuku hyvin uudessa kämpässä ja muista laskea ikkunat ennen nukahtamista. Äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yö meni hyvin. Täällä on tuplaikkunat, mutta ikkunaluukkujen eristeet on kyllä kehnot!

   Poista