sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Aberystwyth     Old University - Tylypahka


     Aberystwyth Castle


     
      Näkymä Constitution Hilliltä kaupunkiin

Aika kuluu nyt yllättäen niin nopeasti, että huomaan vaihdon olevan jo puolivälissä, enkä ole vielä esitellyt keväistä asuinsijaani Aberystwythiä!

Tykkään tästä pienestä kaupungista ihan hirmuisen paljon! Täältä ei mitään suuria ja leveitä kauppakatuja löydy, mutta pubeja ja elämää senkin edestä. Ja ihanan ihana meri!

Aberystwythin nähtävyydet pähkinänkuoressa:

Pubit - Aberystwythistä löytyy 52 tai 54 pubia. Oli luku kumpi tahansa niin niitä on paljon!

Aberystwyth University - Vanha kaunis yliopisto joka näkyy kuvissa on perustettu vuonna 1872. Turisti kikka tai ei, mutta yliopistoa on verrattu monesti Harry Potterin Tylypahkaan. Itseasiassa professori nimeltä Snape (eli Harry Potterimaisesti suomennettuna Kalkaros) opetti tuossa vanhassa yliopistossa aikoinaan kemiaa.

Constitution Hill - on kuvissa näkyvä kukkula, jonka laella toimii kahvila. Ylös pääsee joko kapuamalla tai kaapelikärryllä kuskattuna.

National Library of Wales - eli Walesin kansalliskirjasto joka löytyy Aberystwythistä. Muistaakseni kirjastossa on jo kaksi lisäosaa kasvavan aineistomäärän takia.

Aberystwyth Castle - postauksen rannalla sijaitsevasta linnasta löydät täältä.

Devil's Bridge - josta postauksen löydät täältä. Aberystwythistä Devil's Bridgelle pääsee kätevästi höyryjunan kuskaamana.

Hinterland -  Jos haluat ihastella maisemia tv:stä, suosittelen katsomaan Aberystwythissä kuvattua rikossarjaa nimeltä Hinterland.

P.S. Täällä paistaa jälleen ihanasti aurinko! Toivottavasti se löytää tiensä pian myös sinne Suomeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti