perjantai 1. huhtikuuta 2016

Peten ja Jossun Walesin matkavinkit

Viimeinen päivä lomasta on käsillä ja 1800 ajokilometriä Walesissa takana (joka tarkoittaa sitä, että onnistuttiin pysymään koko matka väärällä vasemmalla puolen tietä, eikä olla tehty lähempää tuttavuutta vastaan tulevien kaistalla). Puhelimen muistissa ei ole tällä hetkellä mitään muuta kuin kuvia kirkoista, kivenmurikoista ja ihanista maisemista (kuten olette varmaan huomanneet näiden kahden kuluneen viikon aikana facebookissa ja instagramissa). Mutta ennen kuin kerron vähän enemmän tämän meidän retken nähtävyyksistä, muutama kokemus  ja vinkki meidän Walesin ympäriajolta.

Matkaseura. Peten löytämä ensimmäinen matkavinkki Britanniassa autolla matkaaville oli, että apukuskilla tulisi olla erittäin hyvät hermot. Voinkin nyt kahden viikon apukuskina olon jälkeen kertoa, että hermoista ei ollut enää tietoakaan siinä vaiheessa kun ajettiin Pohjois-Walesin vuorilla teillä joille hädin tuskin mahtuu kaksi autoa rinnakkain ja ikkunasta näkyy ainoastaan kilometrin pudotus vuoren rinnettä alas. K-U-L-T-A, nyt jos koskaan voisit ajaa eeerittäääiiin varovasti.

Matkustusvälineenä suosittelemme vuorenrinteistä huolimatta Walesissa autoa. Wales on melko pieni ja välimatkat lyhyet, mutta julkisilla ei valitettavasti pääse aina ihastelemaan esimerkiksi muinaisia kivenmurikoita lammaslaitumien keskelle. Kunhan muistat, että nää britit tykkää tehdä kaiken väärinpäin silloin kun on kyse autosta ja liikenteestä.

Linnoja ja kivenmurikoita. Niitä ja niin paljon muuta. Ollaan tässä katseltu ties minkälaisia pyhiä kiviä ja vääjäämättäkin jo pohdittu, että vedättääköhän joku lammasfarmari meitä nyt oikein täysillä vai tuijotammeko todella luomusta jonka joku esi-isistämme on onnistunut rakentamaan 5000 vuotta sitten ilman nosturia ja kaivinkonetta. Ollaan myös kivuttu niin monien linnojen rappusia kahden viikon aikana ettei voida uskoa, että niitä olisi tuolla vielä noin 580 kappaletta näkemättä! Jep melkein 600 linnaa! Kaivoksia, vesiputouksia, katedraaleja ja kirkkoja, luolia, roomalaisia kylpylöitä ja amfiteattereita, kylä täynnä kirjoja, patikointireittejä ja ratsastusvaelluksia. Unohtamatta upeita maisemia! Niin paljon historiaa ja uskomattomia juttuja niin pieneen paikkaan mahdutettuna!

Minne, mitä ja koska? Turistikausi alkaa täällä noin viikko ennen pääsiäistä, mutta olemme saaneet kierrellä nähtävyyksiä melko rauhassa (johtuu osin varmaan myös siitä, että Peten ketale onnistui tuomaan mukanaan tänne jonkun suomalaisen harmaan ja kylmän kevätsään). Alueista Pohjois-Wales on täynnä erilaisia nähtävyyksiä ja sieltä löytää myös Walesin mahtavimmat linnat kun taas Etelä-Walesissa huomaat jo olevasi lähempänä suurempia kaupunkeja.

Kaiken kaikkiaan Wales on ollut meidän paras reissukohde vähään aikaan!

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa! <3 Pakko päästä joskus käymään Walesissa. Juhalta varmaan luonnistuisi tuo vasemmalla puolella ajaminenkin. Ainakin se sujui ihan hyvin Skotlannissa. Muistan kun palasimme sieltä Suomeen, niin vielä pitkään molemmat menivät autolla väärille puolille, kun ehdittiin jo tottua toispuoleisuuteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee! :) Joo, kyllä tuohon vasempaan puoleen sitten kuitenkin yllättävän helposti tottuu. Mä hoin ekat kaks päivää aina risteyksissä Petelle, että vasen kaista, mutta sen jälkeen ei kyllä ollu ongelmaa. Varovasti ja rauhallisesti kun ajelee niin ei oo ongelmia. :)

      Poista